Op 26 december 2017 is het 175 jaar geleden dat de Hoflaankerk in gebruik is genomen. Naar aanleiding van dat jubileum doen wij dit jaar extra ons best om allerlei kerkelijke en maatschappelijke evenementen in de kerk te organiseren.

Kerkennacht | Slavernijtentoonstelling

Op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni is er een tentoonstelling in de kerk over het Nederlandse slavernijverleden in Suriname en de Antillen. Deze tentoonstelling heeft alles te maken met Keti Koti (Ketenen Gebroken), de herdenking van de bevrijding van de slavernij door de Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Van deze herdenking en dit verleden zouden ook 'witte Nederlanders' zich veel meer bewust moeten zijn. Dat is dan ook het streven van de stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst.

Deze (gratis) tentoonstelling (met gratis koffie) is te bezoeken tijdens Kerkennacht (23 juni) van 20 - 22 uur.

Slavernijherdenkingsdienst

Op zaterdag 24 juni wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen met een kerkdienst herdacht. Deze dienst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Het is een gezamenlijke dienst van de Evangelische Broeder Gemeente, de Evangelische Broeder en Zuster Gemeente, de Holland Methodist Church, de R.K. parochie Petrus Donders en de PKN gemeente Protestants Kralingen. Het initiatief voor deze dienst komt van de stichting GVGT (Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst). Na de dienst is er tot 22 uur een informeel samenzijn. De slavernij tentoonstelling is dan ook nog in de kerkzaal te bezichtigen.

De tentoonstelling hangt er nog steeds op zondag 25 juni, en bezoekers van de kerkdiensten op die zondag kunnen de tentoonstelling voor of na de dienst bekijken. De kerkdiensten zijn van 10.00 tot ongeveer 11.15 uur (Protestants Kralingen), 13.30 tot ongeveer 16.00 uur (Ruach ministeries) en 17.00 tot ongeveer 18.30 uur (Hervormd Kralingen West).