Ieder jaar worden er in de kerk een aantal concerten gegeven. Soms zijn dit besloten concerten, soms zijn ze openbaar.
Met enige regelmaat zijn er ook orgelconcerten. De orgelcommissie van de Hoflaankerk heeft een eigen website waarop de orgelconcert agenda staat vermeld: orgelconcertenhoflaankerk.nl

Vrijdag 7 juli  20.00 uur | Lambertuskerk - Hoflaankerk

Meesterwerken bij het Hoflaan Wandelconcert

Bij het inmiddels traditionele Hoflaan Wandelconcert laten de organisten Wouter van der Wilt en Eric Koevoets op vrijdag 7 juli ware meesterwerken horen. Zij spelen in één van  de mooiste wijken van Rotterdam in twee heel verschillende kerken onweerstaanbare orgelwerken, zoals de  Moldau  van Smetana en delen uit De Grote Orgelmis van Bach. Het publiek kan daarbij meeleven via de live-beelden van de organisten. De wandeling door de lommerrijke Hoflaan van de ene naar de andere kerk geeft het geheel een extra dimensie.  Het concert start om 20:00 uur in de Sint Lambertuskerk. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Meesterwerken

Het zeer bekende symfonische orkestwerk over de Moldau-rivier van Bedrich Smetana ontrolt zich van fluisterend stroompje tot een kolkende massa. Een stuk dat Wouter van der Wilt speelt in een transcriptie voor  orgel op het hoog­roman­tische Maarschalkerweerdorgel van de Sint Lambertuskerk. Daarnaast laat hij  de Tweede Sonate van August Gottfried Ritter horen, die bekend stond om zijn meesterlijke improvisatiespel. De inmiddels overleden Bram Beekman was op het conservatorium de orgeldocent van Wouter. Van deze onvergetelijke meester speelt hij  een modern getint werk, gebaseerd op het gregoriaanse ‘Veni creator spiritus’.  Hij  sluit af met werken van de beroemde Parijse componist Marcel Dupré.

Eric Koevoets zet het concert in de Hoflaankerk voort met een aantal delen van de Grote Orgelmis (Clavierübung III) van Johann Sebastian Bach. Dit werk kan wel de Hohe Messe van de orgelmuziek genoemd worden. Bach bundelt hierin al zijn inzichten, kennis en vaardigheden tot een meesterwerk pur sang, dat boven alles uitstijgt.

Waar en wanneer?

Het concert op vrijdag 7 juli begint om 20.00 uur. De St.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.