De Hoflaankerk is niet alleen in gebruik bij de protestantse gemeente in Kralingen, maar wordt ook verhuurd voor een reeks van allerlei andere bijeenkomsten. Zo zijn er studentenverenigingen die hun inauguraties en lustrums in de Hoflaankerk luister bijzetten. Scholen gebruiken de kerk voor diploma uitreikingen en voor grote muziekavonden. Van Gemerens familiekoor hield er eind 2015 een uitverkochte muziekmiddag. Er worden symposia in de kerk georganiseerd en af en toe zelfs een expositie. En natuurlijk wordt de kerk gehuurd voor trouw- en rouwdiensten van mensen van buiten de eigen kerkelijke gemeente.

Naast de grote kerkzaal met ruimte voor (maximaal) 450 mensen, zijn er nog verschillende kleinere ruimtes die geschikt zijn voor vergaderingen, maar bijvoorbeeld ook voor het geven van lessen.

Voor verhuurzaken neemt men het beste via de e-mail contact op met dhr Adri Mourik. Binnen een paar uur na het ontvangen van een mail zal hij of iemand anders er op reageren.